DESDE GODELLA

DESDE GODELLA



domingo, 12 de diciembre de 2010

INAUGURACIÓ DEL CENTRE D'ART "VILLA EUGENIA"

Paraules
Actuació de "Los claveles rojos"
El que vaig dir ahir:
"El camí recorregut fins hui en el que inaugurem Villa Eugènia i l’Exposició “Cent anys d’expressió artística en Godella. Pinazo, Navarro i les primeres generacions del noucents" ha estat un llarg camí des que imaginàrem un Centre d’Art per a Godella que poguera reunir la vàlua i el bonfer dels artistes godellers. L’imaginàrem en este edifici fa tres anys, un edifici singular que feia falta rehabilitar per a este ús. Vull recordar-vos que va ser el primer alcalde democràtic de Godella, Eugeni Català, qui rescatà Villa Eugènia de les runes, la feu patrimoni municipal i la convertí, després de rehabilitar-la, en Biblioteca en l’any 1.984. Està entre nosaltres l'arquitecte Rafa Rivera. Sense aquella primera intervenció hui no estaríem ací!

Per a fer de Villa Eugènia un centre d’art hem contat amb una subvenció de 150.000€ del Ministeri de Cultura, com contàrem amb altra subvenció del mateix Ministeri per rehabilitar l’Escorxador i fer el Casal Jove.

El projecte d’aquest edifici, que hui vorem, és d’un Godeller, i manté la bellesa i singularitat de Villa Eugènia, que destaca en l’entorn, però s’integra en perfecte equilibri amb ell. L’interior està dotat de tot allò necessari per a acollir mostres d’art i cultura i ser l’espai de referència de les arts plàstiques a Godella. És un edifici versàtil que pot modificar la seua estructura interna per a adequar-se a futures exposicions i conta amb un jardí que podrà acollir escultures i altre tipus de convocatòries.

Des del principi pensàrem en com inaugurar el Centre i tots coincidíem en què seria amb obra d’artistes de Godella. A més a més, un Comité de Ciutadans i ciutadanes s’implicà en el treball d’organitzar l’exposició inaugural, entre ells un dels arquitectes i nét de Pinazo. Treballàrem per aconseguir les millors obres, per a fer un bon catàleg que subvencionà el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i treballàrem en l’organització d’este dia.

Godella és un poble d’artistes i artesans, que des de fa poc compta amb un Conservatori Professional de Música en el que aprenen els nostres fills i filles. Un Casino Musical, La Banda, L’Orquestra, el Grup de Danses, tres cors... El nostre és un Ajuntament que invertix en Educació i Cultura, convençut de què eixa inversió és la que fa rentable el futur d’un poble, que busca en el coneixement i l’art la millor forma d’expressar emocions i sentiments.

Artistes i creadors i també altres treballadors i treballadores, que hem aprés a disfrutar del plaer de l’art, i que hui ens alegrem en la inauguració de este Centre i esta Exposició.

Com Alcalde de Godella vull agrair en nom de l’Ajuntament i del poble de Godella la vostra presència en aquest dia.

Gràcies a Ricardo Peralta Ortega, delegat del govern d’Espanya que ha subvencionat la rehabilitació d’este edifici

Gràcies a Felipe Garín Llombart, catedràtic i representant del consorci de museus de la comunitat Valenciana. Que ha subvencionat el catàleg de l’exposició presentat pel seu president d’honor i president de la generalitat Francisco Camps Ortiz junt a la Consellera de Cultura Trinidad Miró Mira.

Gràcies a Miguel Gago, Regidor de cultura i Festes pel seu treball decidit i il•lusionat per a fer realitat este projecte somiat per Godella.

Gràcies als Regidors i Regidores de l’Ajuntament, que han estat al nostre costat i que han ajudat a superar totes les dificultats

Gràcies als arquitectes que han realitzat el projecte de rehabilitació de l’edifici José Ignacio Casar Pinazo, José Manuel Montesinos Pérez, perquè han anat més enllà del compromís professional i han fet de la paciència, de la sensibilitat i de la passió elements claus per a realitzar el seu treball.

Gràcies als Comissaris de l’exposició. Francisco Javier Pérez Rojas y José Luis Alcalde Delgado pel seu saber i pel seu fer més enllà de la seua llabor, investigant i implicant-se en tots els detalls que fan d’esta exposició una mostra que podria competir amb les de qualsevol museu de reconegut prestigi. Gràcies també a totes les persones que han cedit obra per a esta exposició.

Gràcies al Comité de ciutadans organitzadors de l’exposició: Manuel Bargues, Enrique Bieco, Vicente Castillo, José Ignacio Casar, Luis Giner, Pilar Gómez de Barreda, Francisco Granell, Joan Mansanet, Mª Amparo Marco, Salvador Rodriguez-Bronchú, Enrique Rodríguez Bronchú, Vicente Senent. Perquè sense la seua col•laboració inestimable i la seua aposta decidida, esta exposició, que pretén recuperar el tarannà i l’empemta de les realitzades als anys 1919 i 1920, no haguera estat possible.

Gràcies a la Coordinadora de l’Ajuntament Pilar García i a tots els treballadors i treballadores municipals que han intervingut en este projecte en il•lusió, sensibilitat i dedicació.

I per últim, gràcies a tots i totes els que esteu ací als representants del teixit associatiu de Godella, tan ric i divers i als veïns i veïnes que hui ens acompanyen.

¡Gràcies a tots per ajudar-nos a complir el somni de tot un poble!

Moltes gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario