DESDE GODELLA

DESDE GODELLA



jueves, 4 de marzo de 2010

AMB L'EDUCACIÓ CONSTRUÏM EL FUTUR



Fa uns dies vaig tindre l'oportunitat d'assistir a dos centres educatius distints.

L'un, la Facultat de Història i Geografia, on vaig donar una conferencià a alumnes d'un curs de doctorat sobre la relació i coordinació entre les distintes administracions públiques, en temes com l'urbanisme, les infraestructures i els serveis públics, convidat pel professor Joan Romero. Gent ben diversa,- de tot arreu de l'Estat-, que s'interessava per la situació de les nostres administracions, i que seguia amb interés l'exemple de Godella.

A la xarrada la va seguir tota una retahila de preguntes, algunes sobre Ikea, altres sobre el tractament de residus i sobre la pressa de decisions en política, que em tornaren de colp la confiança en la preparació i preocupació pels serveis públics dels nostres universitaris. Molt major que quan jo ocupava eixes mateixes bancades!

L'altre, l'Institut Vicent Andrés Estellés de Burjassot. Centre de referència com a centre públic per als veïns i veïnes de Godella de Batxillerat. En esta ocasió, assistí convidat per la professora Empar Moreno per a contestar "in situ" una entrevista preparada pels seus alumnes de 2n de Batxillerat, com a activitat escolar dintre de l'assignatura de Sociologia.

Preguntes interessants i interessades per joves que prompte formaran part de les nostres universitats i centres professionals superiors. Preguntes fruït de la curiositat, però també de l'interés legítim per com i perquè es fan les coses des de l'Ajuntament com administració més propera. Preguntes que volien entendre com es fica un a fer de regidor o Alcalde. Preguntes sobre l'actualitat més polèmica; preguntes que en definitiva pretenen reconéixer i conéixer a la persona que es té al davant fetes per joves de Godella, Rocafort i Burjassot.

El temps es passà "volant" en les dues ocasions, i la meua sensació quan eixia d'un i altre lloc era de total satisfacció. Aquells alumnes, uns i altres, són a ben segur, la garantia d'un futur millor!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario