DESDE GODELLA

DESDE GODELLA



viernes, 6 de agosto de 2010

AL·LEGACIONS AL PAT DE L'HORTA


El 29 de juliol aprovàrem en la sessió del Plenari de Godella (amb l’abstenció del PP) les al•legacions que presentarà el nostre ajuntament al Pla d’Acció Territoral de Protecció de l’Horta de València (PATPHV). El document recull fonamentalment el que considerem una contradicció entre l’esperit de la norma, que no és altre que la protecció de l’Horta, i la posibilitat d’integrar en el paisatge determinades infraestructures com ara l’Autovia Parc Nord. Per eixe motiu l’Ajuntament de Godella solicitarà que se contemple la “alternativa zero", en la que es plantege la "NO execució de l’obra de la Via Parc Nord”. El ben cert és que la construcció d’una carretera d’aquestes característiques resulta totalment incompatible amb els objectius i estratègies plantejats en el propi document del PATPHV.

En primer lloc perquè el PATPHV pretén evitar la fragmentació de l’espai agrari, i una infraestructura d’aquestes característiques el que conseguiria és una fragmentació de l’espai i originaria zones degradades.

En segon lloc perquè la Via Parc Nord conseguiria crear un efecte barrera entre Godella i l’Horta, fent impossible la seua integració paisatgística; objectiu clarament plantetjat en el PATPHV.

La cornisa sobre l’Horta de Godella està inclosa al Catàleg de Béns i Espais Protegits, i aquesta infraestructura suposaria una barrera totalment imcompatible perquè anul•laria les privilegiades característiques de mirador sobre l’Horta.

Per últim el PATPHV té com a objectiu potenciar el transport no motoritzat a l’Arc de Montcada. Evidentment la Via Parc Nord és una autèntica contradicció.

La creació d’un vial de caràcter metropolità és un element extern i totalment impropi a la pròpia vida de l’horta i conseguixen una evident degradació del Paisatge.

Hem afegit fins a 7 al·legacions més que conformen el document complet presentat.

El procés seguit per arribar finalment a la aprovació pel Plenari ha intentat ser el més transparent i participatiu possible:

Es va exposar i debatre al Consell d’urbanisme i Medi Ambient; després es passà pel Consell de Participació ciutadana i es realitzà un acte explicatiu a tota la població a Villa Teresita amb la participació de tres experts en la matèria.

Per a concloure el procés es portà a la Comissió informativa d’Urbanisme i a aprovació pel Plenari de l’Ajuntament.

Hem de felicitar-mos per la faena ben feta!

No hay comentarios:

Publicar un comentario