DESDE GODELLA

DESDE GODELLA



jueves, 24 de febrero de 2011

INAUGURACIÓ DE LA REDONA D'ENTRADA A GODELLA


Ahir vam inaugurar la doble redona d'entrada a Godella que es troba al costat del Polígon Industrial i del col•legi EPLA. Finalment ens va acompanyar el Vicepresident Primer de la Diputació Provincial y Alcalde de Montcada Juan José Medina i del Vicepresident i Diputat de Carreteres Enrique Crespo, Alcalde de Manises. També contàrem amb la presència de diputats provincials, alcaldes de la comarca i regidors i regidores de diversos municipis. No podia faltar una ampla representació del teixit associatiu i ciutadà del nostre poble, que volgué acompanyar-nos en este dia de felicitat, després de més de 20 anys reclamant la construcció d'esta infraestructura. En les següents línies podeu llegir el discurs que vaig pronunciar a la inauguració, després de les salutacions.

Hui inaugurem esta doble rotonda que posa fi a un autèntic punt negre:
• Generava fortes retencions en moments puntuals del dia. (15.000- 30.000 vehicles diaris)
• Era motiu de freqüents accidents de trànsit amb ferits i morts.
• Zona de major risc per estar l’entrada d’un centre educatiu amb gran afluència d’alumnes i vehicles.

En este moment es millora sensiblement la seguretat en la circulació.
• Es grarantitza un accés més segur i ràpid tant a la població de Godella com al seu polígon industrial i el trànsit fins a la població veïna de Rocafort.
• S’aconseguix un accés al centre educatiu que minimitza els perills potencials.
• Es reduix el trànsit de pas, per l’interior de la nostra població.

Hem viscut molts anys patint les conseqüències d’ocupar un punt estratègic en la geografia de la nostra comarca. un nexe entre pobles, una ciutat de pas. Eixe inconvenient hui queda notablement reduït

Si a esta obra d’infraestructura viària li afegim que en poc temps començaran les obres en l’altre accés a Godella a l’altura de l’entrada de Campolivar, front al poliesportiu municipal, les diverses administracions implicades podem sentir-nos satisfetes d’haver aconseguit els objectius que es proposàrem ara fa 2 anys: eliminar estos dos punts negres i solucionar els problemes de circulació que es generaven al pas de la nostra població.

Volem agrair, sincerament, l’especial consideració que ha mostrat la Diputació de València, encapçalada pel seu president Alfonso Rus, en donar solució a este problema que tenia la nostra població. Gràcies.

Agraïment que volem fer extensiu al departament de Carreteres de la Diputació, representat pel Diputat Enrique Crespo. Si no haguérem comptat amb la seua sensibilitat i determinació per acabar amb este encreuament, probablement encara estaríem patint les conseqüències d’un accés mortalment perillós. Moltes Gràcies

Tampoc podríem estar felicitant-nos per esta obra sense la col•laboració i la implicació de l’Escoles Professionals Lluís Amigó. L’EPLA que han cedit i permutat els terrenys necessaris per fer-la realitat. Vaja des d’ací el meu agraïment.

Vull reconéixer també la tenacitat, el treball, i la capacitat negociadora alhora que conciliadora de la regidora d’Urbanisme, Lola Sánchez. Gràcies Lola per no haver-te desanimat mai davant dels problemes fins arribar al dia de hui i enhorabona.

Però sobretot vull agrair i felicitar el moviment associatiu i ciutadà que ens va obrir els ulls a tots. Que ha estat vigilant i estimulant els avanços en el procés de negociació i d’execució de les obres. Un moviment ciutadà que començà la llarga reivindicació ara fa 20 anys, i que és el gran valor que tenim a Godella. L’esperit i l’espenta del qual no ha minvat en el pas del temps i que ha superat tots els entrebancs amb una sola intenció: fer progressar el seu poble.

Gràcies a totes i tots i vos emplace per assistir a la propera inauguració de l’altra rotonda.

martes, 22 de febrero de 2011

GODELLA EN FALLES. EXALTACIÓ DE LES FALLERES MAJORS

L'exaltació de les falleres majors de les 3 comissions del municipi, la Falla Cercantes-Sant Blai, la Falla Doctor Cabo i la Falla Doctor Valls marquen en Godella l'inici de les festes de Sant Josep. Al llarg de les últimes setmanes he assistit també a les diverses presentacions de les tres comissions falleres, i he de dir-vos que ja es respira en totes elles la festa i les ganes de què la setmana fallera comence. El text que apareix més avall és el discurs que vaig fer a l'acte d'exaltació el diumenge passat.

"Ens hem reunit hui,complint amb una de les nostres tradicions més entranyables, per a retre pleitesia a les nostres falleres majors d’enguany :

Falla Doctor Valls: ROCIO DAMIA I SANCHEZ, NOELIA DAMIA I SANCHEZ i PAOLA DAMIA I SANCHEZ  i MERCEDES CORTES I ARGUISUELA
Falla Cervantes San Blai: MARIA ROMERO I BURRUCHAGA iGRANADA SAN ANTONIO I BURRUCHAGA
Falla Doctor Cabo: SUSANA SILVESTRE I GUAITA

Hui, vivim temps d’evolució i canvis importants en la nostra societat i, per tant, en el nostre poble. Els costums, la vida quotidiana, les tradicions s’estan transformant a un ritme i a una velocitat que potser a vegades ens arriben a torbar. Ens ha tocat viure un temps de canvis intensos que estan modificant la realitat que coneguem de més a prop, aquella que ens envolta.

 
Amb tot açò vull dir que estem transformant o en ocasions perdent, una bona part dels nostres referents de tota de la vida. Pot ser que les oronelles s’endarrerisquen, pot ser que la flor del taronger s’avance o senzillament es gele, pot ser que les castanyeres es queden sense faena, però encara ens queda una cosa certa i infalible: ahí estan les nostres falles any rere any, per anunciar-nos que arriba la primavera. Això sí que no ens falla mai. I és per celebrar la fortalesa d’eixe referent tan nostre, i per tant, tan estimat, la raó per la qual ens trobem este matí reunits fallers i veïns de Godella.

 
Poble i falles són la mateixa cosa. Les falles són i seran allò que els fallers i els valencians vulguen que siguen, independentment de les circumstàncies del moment, perquè les falles són l’expressió de la voluntat del poble. Una voluntat que estos últims anys difícils s’ha reafirmat ferma i en esperit de permanència.

 
La nostra és una festa oberta que es manifesta al carrer per a què tots els veïns i forasters disfruten amb ella. És una festa que expressa millor que qualsevol altra el caràcter dels valencians.

 
Les nostres falles són l’anunci de la primavera perquè no sols desperten sinó que encisen tots els nostres sentits. L’oït amb la música fent-se l’ama del carrer; el gust, inundat pels bunyols i la xocolatà i la resta de llepolies falleres, l’olfacte amb la inhalació picant i embriagadora del fum de la pólvora esclatada, en despertaes i mascletaes; el tacte, amb les abraçades de germanor entre tots aquells que vivim i compartim la festa i, finalment, la vista que ens permet percebre la intensitat, la luminositat, el colorit i, per damunt de tot, la bellesa de la festa, i dels seus monuments.

 
Només cal dirigir la mirada cap a vosaltres, bellíssimes Falleres Majors, dones del nostre poble que en el vostre somriure i alegria, en les vostres ganes de representar tots els valors que suposa la dona valenciana, ens feu sentir orgullosos per tot el que acabe de dir.

Els valencians estem d’enhorabona. Tenim una festa viva en una societat viva, que sap evolucionar mantenint inalterable l’essència del seu origen. Una festa que es manté i es renova alhora. Una festa viva i enriquidora perquè ens integra a tots el valencians. Una festa participativa i del poble. I feta al carrer, que recupera el carrer per a la festa cada any. Per a tots. ¿Qué més es pot demanar?

I en unes Falleres majors que són representació i inspiració de la festa al mateix temps. Es de raó retre-les merescut homenatge perquè és la dona la que protagonitza amb el seu treball i la seua presència el cor mateix de la festa fallera.

 
Com alcalde del vostre poble només em resta felicitar-vos i desitjar que disfruteu de la festa amb bona companya, en intensitat, germanor, salut i alegria.

Per últim agrair ací el treball ben fet de totes les Comissions Falleres, felicitar-los per les seues respectives presentacions falleres d’enguany, que s’han vist alterades per la necessitat de buscar espais distints a l’habitual del Capitoli. Agrair també als membres de la Junta Local Fallera que presidisc les hores i l’esforç dedicats al llarg de l’any en l’organització de totes les activitats. I per últim agrair al Centre Educatiu EPLA la seua col•laboració.

Fallers i Falleres, veïns i veïnes, crideu en mi

Visca les falles i visca Godella


jueves, 10 de febrero de 2011

CELEBRACIÓ DE SANT ANTONI


El diumenge passat dia 6 vam celebrar en la nostra població la tradicional festa de Sant Antoni. Centenars de mascotes acompanyades pels seus propietaris de totes les edats passaren pel davant del cadafalc per a rebre la benedicció del rector de la parròquia de S.Bertomeu, Ricardo Estrems i de l’Ermita del Salvador, José Antonio Martínez.

Vaig tindre l’oportunitat de saludar a tots i totes els participants en el moment de fer-los entrega d’un obsequi-record de la jornada.


Conforme avançava l’acte em sentia més i més satisfet de la gran acollida que ha tingut esta festa al llarg dels últims anys. Èxit que hem d’agrair al bon treball d’alguns veïns del nostre poble que col•laboren desinteressadament en l’organització d’este dia i també al bon fer del nostre regidor de Festes, Miguel Gago.


En la segona part de la desfilada van passar més d’un centenar, entre cavalls i ponis, per davant del públic assistent; que enguany tornà a batre les xifres de l’any passat, ja que es congregaren més de 3.000 persones.


Els cavalls, els genets i les amazones que el montaven van fer les delícies dels veïns. Tots els participants d’esta segona tanda van rebre un Kit per al manteniment dels animals.


L’acte va concloure amb el tradicional dinar d’arròs en fessòls i naps que es va servir, amb l’ajuda de les Ames de casa Tyrius, en el col•legi Sacre Cor i que en esta ocasió congregà a més de 400 comensals.


Esperem que el proper any supere l’èxit de participació d’estos últims anys, treballarem entre tots per a aconseguir-ho!