DESDE GODELLA

DESDE GODELLA



martes, 18 de mayo de 2010

HORTS D'OCI

L'horta de Godella
El passat dimecres dia 12 vam realitzar el sorteig de les parcel·les d'horts d'oci entre totes les sol·licituds presentades, 24 en total de veïns i veïnes del poble, i 3 més d'associacions.

La regidora d'urbanisme i medi ambient MªDolores Sánchez, va explicar les carácteristiques dels horts d'oci ofertats, i es van resoldre les preguntes i dubtes dels assistents. Per fi una mà innocent, d'un xic que es trobava a la sala, va traure les boles del sorteig!

Deu veïns i veïnes van obtindre el primer lot de parcel·les de 50 m2, on podran cultivar productes ecològics per al seu consum privat. La resta de persones que havien demanat participar es van quedar en llista d'espera ja que l'ajuntament estava negociant el lloguer d'un altre camp d'horta. Ara ja podem avançar que el divendres 14 vaig signar, en nom de l'ajuntament, el contracte d'arrendament i per tant molt prompte seran 24 veïns i veïnes els que podran disfrutar d'aquesta iniciativa que pretén posibilitar una activitat saludable entre la ciutadania i que suma d'altres valors prioritaris per al nostre grup de govern: la revitalització de l'horta, la concienciació sobre la seua preservació, la  posada en valor de l'activitat agrícola, i la formació- sobretot dels més joves- en activitats i actituds sostenibles.

Donat l'èxit que ha tingut aquesta iniciativa municipal, en les properes setmanes obrirem un nou plaç de presentació de sol·licituds.

Des d'ací felicitar als afortunats i afortunades i animar a la resta a presentar-se quan s'obriga el nou plaç.

lunes, 17 de mayo de 2010

INTERCANVIS ESCOLARS AMB NOISY-BAILLY


El cap de setmana passat finalitzaven els intercanvis escolars que s'han produït al llarg dels últims dos mesos. Podem estar satisfets per diversos motius; en primer lloc s'han augmentat significativament ja que han estat tres centres educatius: Sacre Cor, Sant Bertomeu i Gençana i que han mogut a més de 150 alumnes en total amb tot allò que suposa. En segon lloc perquè l'experiència es considera molt positiva i en tots els centres ja es treballa en la programació del proper curs. Per últim perquè tant alumnes com famílies han disfrutat i s'han enriquit de l'experiència. Es consegueix així que la proposta es consolide i s'incorpore a la programació annual del Comité d'Agermanament i del propi Ajuntament.

Felicitar als centres, al professorat que s'ha implicat directament, a les famílies i als membres dels Comités d'Agermanament tant elnostre com el francés, que han fet possible que aquest projecte s'haja fet realitat.

Tenim al davant el repte del proper any amb l'objectiu de millorar les excel·lents prespectives creades enguany. Anim a totes i tots!
A la fotografia alumnes d'intercanvi amb el centre Sant Bertomeu

domingo, 16 de mayo de 2010

JORNADES OCUPACIÓ/JOVENTUT A L'ESCORXADOR



El dimarts dia 4 de maig vaig assistir a la inauguració de les primeres Jornades d'Ocupació i Joventut, organitzades per les regidories de Promoció Econòmica i Ocupació (Rosa Barat) i la regidoria de Joventut (Juani Garcia).

Vaig compartir taula amb el director del SERVEF de Burjassot, Enrique Brines i la Regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Rosa Barat. Cal agrair ací la disposició i col·laboració rebuda per part d'Enrique Brines, que com sempre ens ha donat tot tipus d'ajuda i facilitats.

Les jornades es realitzen al llarg dels dimarts del mes de maig, dies 4, 11, 18 i 25. Els continguts abarquen des del coneixement de les organitzacions sindicals, la construcció del Currículum personal i professional, els cursos formatius ofertats pel consorci Pactem-Nord, i les estratègies per a la realització de l'entrevista de treball.


Ens trobem a l'equador de les jornades i me comenten que ja són tot un èxit, amb més de 20 joves participants fent ús d'este recurs que els hem posat a la seua disposició per a preparar-se per a l'accés al món del treball.

Enhorabona a totes i tots els que han fet possible aquesta iniciativa!

miércoles, 5 de mayo de 2010

1 DE MAIG


Com cada any, el dissabte pel matí, vaig assistir amb un grup de companys i companyes de Godella a la manifestació de l'1 de Maig. Jornada festiva i reivindicativa que reuneix a milers de valencianes i valencians que volen amb la seua presència donar suport als sindicats majoritaris: UGT i CC.OO. i a la resta d'entitats convocants, i això fem els socialistes que som treballadors i treballadores.

La jornada la vaig aprofitar per saludar a amics i amigues que veus de tant en tant, saber un poc de les seues vides, respondre i comentar com van les coses del teu poble... Vas mirant com poc a poc van camviant les cares, més joves!, també persones d'altres països i altres cultures que caminen al teu costat. Fa bon temps, ha eixit el sol i la manifestació avança nombrossa pels carrers de València.

Després dels discursos caminem cap a les casetes que han posat els sindicats a vora riu. Un refresc o una cervesa i un entrepà de tollina o pernil. Més converses, saludant a gent que fa anys que no veies! I de nou caminant cap el metro i a casa. Un matí perfecte! A la vesprada començaren les pluges i el mal oratge, que havien respectat la manifestació de l'1 de maig.

martes, 4 de mayo de 2010

Conveni amb la residència LA SALETA


El dimecres acudíem la regidora de Serveis Socials, Igualtat i Ocupació Rosa Barat i jo mateix al centre de majors "La Saleta" per a signar el conveni de col·laboració entre el nostre ajuntament i la residència.

Fa uns mesos encetàrem el procés per a dotar al nostre municipi d'una ordenança capdavantera en la regulació del servici d'atenció a persones majors amb determinats graus de dependència. L'ordenança contempla les característiques dels servicis i les diverses ajudes i aportacions que assumeix el municipi en la seua prestació.

Un nou esforç que fa el consistori destinant 14.000 € per a complementar les aportacions que hagen de fer els usuaris, veïns i veïnes, del nostre municipi. A més a més el conveni contempla descomptes per als nostres veïns que arriben al 10%. Encetem així una nova etapa de col·laboració amb el centre concertat amb la conselleria, per a què els nostres ciutadans se'n puguen beneficiar.

Donar des d'ací l'enhorabona i el meu agraïment a Rosa Barat i a tot l'equip de la seua regidoria que ho ha fet possible!

lunes, 3 de mayo de 2010

INTERCAMVI D'ESCOLARS AMB NOISY-BAILLY

Tres centres educatius de Godella han realitzat o van a realitzar intercamvis amb el centre de secundària de referència de Noisy-Bailly. Dies enrere ho van fer els alumnes del Sacre Cor, integrants de la JOSC (Jove Orquestra del Sacre Cor) i els alumnes de l'escola de música de Bailly, dirigits pel godeller Salvador Estellés i la seua Jazz-Band. El divendres passat es pogué disfrutar al Capitoli d'un extraordinari concert de les dos formacions musicals.

Aquesta setmana ho faran dos centres més: Gençana i Sant Bartolomé. El dimecres l'ajuntament els farà un acte de recepció al municipi (com ja ho feu amb la Jazz-Band), per a dessitjar-los una bona estància en Godella i agrair-los les atencions i el tracte rebut pels nostres alumnes quan estigueren a Noisy-Bailly.

Gràcies a l'esforç i entusiasme dels integrants del comité d'agermanament de Godella, i de la decidida aposta del professorat i direcció dels centres implicats; els nostres alumnes poden eixamplar les seues experiències, i completar la seua formació cívica i humana. Les famílies que participen acollint als alumnes i professorat visitant ho fan possible, i el resultat sembla estar del tot positiu.

Estic segur que en propers anys es consolidaran este tipus d'intercamvis!

domingo, 2 de mayo de 2010

Parc de la Torreta dels Boïl




L'altre dia obríem al públic el Parc de la Torreta dels Boïl. Mesos de retràs producte del treball d'excavació i documentació de les troballes al voltant de la séquia de Montcada i els sequiols que conduïen l'aigua al previsible molí que existia a la Torre dels Boïl.

Pares i mares que conforme accedien al recimte del parc per a replegar els seus fills i filles, comprovaven com els més menuts aprofitaven el moment per a estrenar els nous jocs instal·lats. Un parell de pallassos organizaren activitats i jocs. Prop d'una hora disfrutant per fi del parc!

Recuperem l'espai tancat. Millorem la seguretat en l'eixida dels escolars del centre parroquial de Sant Bertomeu. Introduïm jocs i espais per al descans i l'oci. Possibilitem la recuperació d'un espai públic al centre històric del nostre poble. L'espai recuperat té més possibilitats i tenim el compromís de fer-ho amb noves inversions.

Comentava i agraïa la "paciència" amb els responsables del centre educatiu. Ara ho vull dir ací: "gràcies per la paciència i la comprensió davant el retràs i les dificultats que heu hagut de suportar durant estos últims mesos". Que totes i tots disfruteu del parc!