DESDE GODELLA

DESDE GODELLA



domingo, 28 de febrero de 2010

CONSELL ESCOLAR VALENCIÀ DIU NO A LA PROPOSTA DE LA CONSELLERIA


El Consejo Escolar Valenciano es el máximo órgano consultivo y de participación social en la programación general de la enseñanza en la Comunidad Valenciana (artículo 4 del Decreto Legislativo de 16 de enero de 1989, del Consell de la Generalitat Valenciana, por el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley de Consejos Escolares de la Comunidad Valenciana). [...]
http://www.edu.gva.es/consell/es/default.htm

El divendres 26 de febrer en Peníscola la Comunitat Educativa li va dir  NO al Conseller d'Educació, Font de Mora. Li va dir no a la proposta de disminució de la representació dels sectors més representatius de la comunitat escolar: pares i mares, alumnes i professorat. Ho feu d'una forma clara i contundent... i democràtica ( 35 vots front a 15).

Farà cas Font de Mora...? Ens farà cas Camps...? Durant els darrers dos anys NO... i clar ben possiblement, ara tampoc! Som un òrgan consultiu, però les nostres recomanacions han caigut en sac foradat una i altra volta.

Camps està disposat a trencar amb el consens, amb la participació, amb la ciutadania... però açò va sent habitual els darrers temps.Com? reduint la participació plural dels diversos sectors i augmentant vergonyosament la representació de la pròpia Conselleria en el Consell Escolar Valencià.
Quina és la proposta que ens ha fet arribar el Consell..? Caldrà dir-ho d'una forma clara i contundent: es vol "privatitzar l'ensenyament" i els seus òrgans de consulta, participació i assessorament. Es volen suprimir altres veus, altres opinions, es vol callar de cop i volta l'opinió de la comunitat escolar i eixa veu ja s'ha escoltat, la teniu al resultat de la votació.

Li ha arribat l'hora al Consell Escolar Valencià... ? ben prompte li haurem de dir...ADÉU!!!

sábado, 27 de febrero de 2010

ARRIBEN LES FALLES!

El passat diumenge 21 celebràvem l'exaltació de les falleres majors i majors infantils de Godella.

FALLA DOCTOR CABO.
INFANTIL, ISABEL CHAPARRO AVILÉS.
MAJOR, AMPARO AVILÉS CABEZA
FALLA CERVANTES SAN BLAS
INFANTIL, MARTA PASCUAL SALCEDO.
MAJOR, Mª DOLORES CARDO ANDRES.
FALLA DOCTOR VALLS.
INFANTIL, CORAL SERRANO TORMOS
MAJOR, AMPARO APARICIO GONZALEZ

Començàrem el matí replegant a les distintes falleres i els seus respectius presidents en els Casals fallers. L'aigua ens acompanyà intermitentment i de tant en tant el passacarrer s'omplia de paraigües oberts.

Ja al Capitoli assistirem a una Cerimònia senzilla i emotiva alhora, on les nostres Falleres Majors van rebre l'homenatge de tots els presents.

Les Falles arriben després d'un any difícil, on els fallers i falleres han hagut de fer un major esforç per arribar a estos dies i que tot estiga preparat per a què el nostre poble disfrute de les festes. Açò vaig voler dir-ho i reconéixer-ho en el meu discurs a l'acte, quan afirmava:

...I Desitjar que estes Falles tingam dos ninots especials imaginaris: un, que represente la crisi, i altre l’optimisme. Al segon l’indultarem, perquè representa el vostre treball i entusiasme en estos moments difícils; i al primer, el cremarem en el foc purificador de “la nit de San Josep”.

Podeu llegir el discurs sencer a
http://godellapsoe.blogspot.com/2010/02/godella-crida-i-exaltacio-falleres.html

Ens vorem a les festes!

lunes, 1 de febrero de 2010

ARA LI TOCA AL CONSELL ESCOLAR VALENCIÀ


Esta setmana hem sabut que el Conseller d'Educació Font de Mora vol "reestructurar" la composició del Consell Escolar Valencià. Este organisme de representació de "tota" la comunitat educativa i dels diversos sectors socials i institucionals que intervenen o donen suport a l'ensenyament en la nostra comunitat, es vorà seriosament canviat si no es recupera una miqueta de sentit "comú" i de sentit de "govern".

El Consell Escolar Valencià és una institució pensada per a servir de reflexió i consulta en temes educatius, si la proposta es aprovada, este òrgan es convertirà en un autèntic "Sindicat de voluntats inquebrantables" ja que vol disminuir significativament la representació d'alumnes, pares i sindicats per una banda i de les entitats locals per una altra.

Sobre les primeres ja s'han dit prou coses estos últims dies, a mi m'agradaria parlar de la disminució plantejada en la representació dels ajuntaments en el Ple del Consell Escolar. De cinc representants en l'actualitat, es vol passar a només un. Els municipis aporten els terrenys dels centres públics, paguen als conserges, mantenen els gabinets psicopedagògics, corren amb les despeses de manteniment dels centres i en ocasions (cada volta amb més freqüència paguen obres que correspondrien a la Conselleria i que aquesta no fa "per falta de diners"). I el que és més important "patim" la manca de centres als nostres municipis, els sistemes d'adjudicació de places, i la proliferació de més i més dels nostres fills i filles instal·lats "permanentment" a barracons escolars.

Els darrers dos anys he estat membre del Consell Escolar Municipal i puc dir que el senyor Conseller ha ignorat les nostres peticions, "s'ha fet el sord" davant les recomanacions fetes pel Consell Escolar a les lleis, ordres i demés documents que ens han arribat per al seu estudi i dictamen preceptiu abans de la seua publicació per la Conselleria. S'ha intentat buidar de contingut al Consell Escolar Municipal... i ara es pretén signar l'acta oficial de defunció reduint la participació plural dels diversos sectors i augmentant vergonyosament la representació de la pròpia Conselleria en el Consell Escolar Valencià.

Si la proposta prospera i sembla que ho farà (al més pur estil Camps, ja iniciat a la renovació de representants en BANCAIXA), el plenaris del Consell ¡es podran fer a la cafeteria de la Conselleria, abans o després d'esmorzar!

 Una vegada més s'imposa la ceguera política i el més ranci autoritarisme per acabar amb la participació i la pluralitat en el món de l'educació. I amb l'ensenyament no es juga.