DESDE GODELLA

DESDE GODELLA



domingo, 31 de enero de 2010

PARCS PER A PASSEJAR

Este cap de setmana hem pogut disfrutar de "bon temps". Les temperatures han estat agradables,-tenint en compte el mes en el que ens trobem-, i el sol ha volgut acompanyar-mos al llarg de dissabte i diumenge.

He aprofitat per passejar pels distints parcs i jardins que hem rehabilitat i inaugurat al llarg dels últims dos mesos, i he pogut comprovar la quantitat de famílies que estaven "disfrutant" de les noves instal·lacions: al Parc del Molí, Plaça de Dalt i de Baix, Parc Ricardo García de Vargas al carrer Cervantes i per últim, a la Plaça Colombaires. He vist pares i mares i els seus fills, la gent major amb els néts i nétes. Els més menuts jugant, rient i divertint-se; els pares aprofitant per mantindre una conversa o llegint tranquil·lament la premsa o un llibre. Tots prenint un poc el sol i "fent seu" un espai públic que fa fins poc de temps estava infrautilitzat o directament "ignorat".

Alguns veïns s'han acostat directament a felicitar-me i agrair-me el treball que estem fent des de l'ajuntament, i també a demanar-me que els mantenim i els cuidem. Des d'ací vull dir-los que "ho farem"; i que també començarem a treballar per fer possible la convivència entre els "gossos" i els xiquets als parcs... caldrà encetar una campanya per millorar els hàbits "higiènics" dels propietaris dels animals, i facilitar-los sistemes i llocs on no suposen un perill sanitari.

domingo, 24 de enero de 2010

INAUGURACIONES Y OTRAS ACTIVIDADES

Las obras poco a poco se acaban. Inaugurar el parque infantil de la calle Cervantes ha sido estupendo: los payasos, las miradas de los niños y niñas, sus sonrisas...Un pequeño parque con actividades diferentes como la orografía de la Comunidad Valenciana que lo preside. El parque lleva el nombre de un hombre importante para la cultura de Godella, Ricardo García Vargas, cronista de Godella, que también fue director del Colegio Cervantes junto al que se encuentra.
Inauguramos hace un mes otros dos paques remozados y con mobiliario infantil nuevo en la plaza de Baix y la de Dalt y esta semana otro más en la plaza de los Colombaires.
Mantenerlos, como están hoy, es nuestro objetivo, el del Ayuntamiento y el de los vecinos y vecinas.

Este fin de semana estaré en Bailly con Vicent Madrid, presidente del comité de hermanamiento, invitados por el pueblo francés a un acto homenaje a su alcalde, Claude Jamati, en la fiesta de los votos o los deseos. El tema del fin de semana es España y además, se organizará el intercambio con escolares del colegio San Bartolome, por lo que irán el director, Luis Montesinos, y profesoras del centro, Julia Miralles y Teresa Martínez y Josep Ferriol.

La visita de la representación de Bailly y Noisy le Roi a Godella el mes de agosto estuvo salpicada de anécdotas y de su participación en nuestras fiestas, como la filà de moros en la que desfilaron junto a miembros de la corporación entre los que estuvo este alcalde.

viernes, 22 de enero de 2010

HAITI

Las imágenes de Haiti transmiten la magnitud de la tragedia y las necesidades por las que está pasando su población. Hemos aprobado en el pleno una moción por la que se destinarán 6.000 euros del presupuesto municipal de solidaridad internacional a los damnificados por el terremoto de Haití. La moción, presentada por el PSPV-PSOE y apoyada por todos los grupos municipales será tramitada a través de Cruz Roja, Médicos sin Fronteras y otras ONG’s e irá dirigida a conseguir medicamentos, material sanitario y alimentos.

También y por unanimidad adoptamos el acuerdo de apoyar las ayudas de emergencia y las actuaciones en materia humanitaria del Gobierno Español y de las diversas ONG’s que están trabajando en la zona. Acordamos además, expresar nuestras condolencias a los familiares por las víctimas producidas a consecuencia del terremoto y lo comunicamos a la embajada de Haití en España y al Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación del estado español.
Este es el compromiso de Godella.

martes, 5 de enero de 2010

FESTES


Benvolguts amics i amigues:

Un any més tenim l’oportunitat de disfrutar de les festes de Nadal, unes festes que reunixen les famílies i que recuperen les tradicions més cassolanes. És moment de fer repàs de l’any en família, parlar de tot allò que no s’ha tingut oportunitat al llarg dels mesos passats, i temps també de recordar parents i amics que no estan amb nosaltres. És moment per a què diverses generacions es junten al voltant d’una taula i es reafirme el sentit de poble que tenim. Fills, pares, iaios, néts, tots junts durant estos dies.

I com a final i colofó d’eixes festes el dia de “Reis”. Com afirmava en les lletres que vaig escriure-vos l’any passat “res es pot comparar al somriure i l’alegria d’un xiquet, que mira bocabadat, al Rei que li parla i l’atén”. Eixa continua sent la motivació fonamental d’esta festa.

Festa de Reis que,-cal no oblidar-, al nostre poble és fruit de la il·lusió i l’esforç d’un grup de veïns i veïnes  que la preparen amb totes les ganes del món, pensant en els nostres fills i filles i néts i nétes. Vull des d’ací agrair-vos eixe treball que disfruta tot el poble i que manté vives les nostres tradicions com a poble.

¡Moltes gràcies, i un fort abraç!